tirsdag 6. januar 2009

Obama - A change we can believe in?

Den påtroppende Presidenten i USA, Barack Obama, har ikke akkurat vært den ivrigste til å kommentere krigen i Gaza.

Som det står i artikkelen er midtøsten et veldig betent tema i amerikansk politikk, noe som i virkeligheten vil si at hvis man ikke er israelvennlig kan man lett bli skyvet ut av amerikansk politikk og neglisjert. Obama tør rett og slett ikke å uttale seg verken for eller imot den ene eller andre parten. Dette lover slett ikke godt. Hillary Clinton, den påtroppende utenriksministeren er et svært israelvennlig vesen (Som praktisk talt hele det demokratiske og republikanske partiet), noe som sannsynligvis vil si at politikken (som Obama kritiserte under Bush) ikke kommer til å forandre seg nevneverdig de neste årene med Obama-administrasjonen.

Det virker på meg som om mantraet "den beste politiker er den som er nøytral" står veldig høyt i disse krigsdager. Å være politiker, å være politisk handler jo nettopp om det motsatte, å ta stilling og agitere, kjempe for saker man brenner for.
Dette virker også som tilfellet her. Jeg håper selvfølgelig å ta feil om Obama, men dette er ihvertfall ikke en bra start.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar