mandag 5. januar 2009

Israels etniske rensing

Ifølge den israelske historikeren Ilan Pappe planla Israels første president David Ben gurion og hans kolleger en etnisk rensing av palestinerne allerede på 1930-tallet, til fordel for den nye, jødiske staten som skulle bli realisert i 1948.

Er det egentlig rart at Palestinerne er litt småirriterte på staten Israel?

Man MÅ huske på hvem som er okkupert og hvem som er okkupant. Hvem støtter Israel med 3 milliarder dollar (18 milliarder kroner) i militær støtte hvert år? Israel har verdens fjerde beste militærvesen, Palestinerne kaster steiner og lager hjemmelagde raketter. Hvis man ikke klarer å se proposjonene, er man bare naiv og vil ikke inse fakta.

Jeg tror det er på tide med sanksjoner mot israel - Boikott!

2 kommentarer:

  1. Israel og Palestina er som en lille- og en storebror som sloss - begge er like ille, og ingen vil gi seg. Desverre er de ikke like store, og derfor blir konflikten ekstra stygg. Ingen kommer til å gi seg før "mor" eller "far", sier stopp - og det er ikke sikkert det vil gå over da heller. En ting er sikkert, vi kan ikke lukke øynene lenger! Men poeng: Jeg syns det er viktig å huske at begge parter er omtrent like ille, de bare handler innenfor ulike "skalaer".

    SvarSlett
  2. Vil absolutt ikke si at de er like ille. Som artikkelen sier, så ville israelerne allerede på 30-tallet helst ha vekk alle palestinerne som bodde i det historiske palestina for å skape en jødisk stat. Derfor måtte de ha en krig for å rettferdiggjøre å kvitte seg med de.

    Når Israel ble skapt i 1948, utgjorde jødene rundt 20% av befolkninga og arabarne resten, mens det kommende israel fikk likevel 52% av landområdene. Nå har de ca 100% av historiske palestina ved okkupasjon. Derfor er det egentlig ikke rart at det oppstår motsandskamp blant palestinerne.

    SvarSlett